Αυστηροποίηση ποινών για τη βελτίωση της καθημερινότητας όλων!

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, εκφράζοντας την αγωνία του εμπορικού κόσμου της Αθήνας και εν όψει της επικείμενης τροποποίησης του Ποινικού Κώδικα, απέστειλε επιστολή στο Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης Κον Πάνο Αλεξανδρή, με επισημάνσεις που χρήζουν βελτίωσης, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της παραβατικότητας.

Οργανωμένες ομάδες παραβατικότητας, εκμεταλλευόμενες το νομοθετικό κενό και έχοντας πλήρη νομική κάλυψη, δραστηριοποιούνται έντονα στην περιοχή της Αθήνας με αποτέλεσμα να έχει ενταθεί το φαινόμενο των κλοπών στο δημόσιο χώρο της πόλης και ταυτόχρονα λειτουργούν και κυκλώματα επαιτείας με παράλληλη χρήση παιδικής εκμετάλλευσης, από τους εισαγόμενους οργανωμένους δράστες.

Το πρόβλημα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, γιατί αφ’ ενός επανειλημμένως συλλαμβάνονται οι ίδιοι δράστες, αλλά ωστόσο αμέσως ελευθερώνονται μετά τη σύλληψη τους και συνεχίζουν ανενόχλητοι την παραβατική τους δράση, αφ’ ετέρου λόγω του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου, δεν υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης της επαιτείας.

Τα κυριότερα σημεία που χρήζουν βελτίωσης είναι:

Κλοπές

  • Ποινή φυλάκισης, χωρίς αναστολή και δικαίωμα εξαγοράς.
  • Από δύο εμπλεκόμενους και πάνω το αδίκημα να μετατρέπεται σε κακούργημα.
  • Για τους κατ’ εξακολούθηση δράστες, το αδίκημα να μετατρέπεται σε Κακούργημα και να ενεργοποιείται η διαδικασία απέλασης μόνο από την Ελλάδα και να μην ακολουθείται η πολύπλοκη διαδικασία που αφορά την απέλαση τους από τις χώρες της συνθήκης του Σένγκεν.

Επαιτεία

  • Επαναφορά του αδικήματος ως πλημμέλημα.

Παιδική  εκμετάλλευση

  • Αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου για γονείς & κηδεμόνες.
  • Μετά από επανειλημμένες καταδίκες, να παραδίδονται τα παιδιά στην πρόνοια.

Άστεγοι

  • Να υπάρχει υποχρέωση παραμονής τους σε δομές ή και σε νοσηλευτικά ιδρύματα, όταν υπάρχει αποδεδειγμένη ανάγκη νοσηλείας.

Για τη στήριξη των αιτημάτων αυτών,  η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους: Υπουργό  Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδη,  Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Α. Γεωργιάδη, Υπουργό Τουρισμού κ. Χ. Θεοχάρη, Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων/Αρμόδιο για τη Βιομηχανία & Εμπόριο κ. Ν. Παπαθανάση, Αρχηγό ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγο Μ. Καραμαλάκη  και Διευθυντή Δ/νσης Αστυνομίας Αθηνών Ταξίαρχο Κ. Μαρκόπουλο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.