Ενδιάμεσες εκπτώσεις – ένας παρωχημένος θεσμός που δημιουργεί μόνον στρεβλώσεις!

Η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, αίτημα το οποίο αποτελεί απαίτηση όλων των συντελεστών της αγοράς, είναι θέμα πρώτης προτεραιότητας για τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, ώστε να λειτουργήσει η αγορά προς όφελος των επιχειρήσεων και των καταναλωτών.

Πάγια θέση του Ε.Σ.Α είναι «μία χαμηλή τιμή όλο τον χρόνο» και μεγάλες εκπτώσεις για ρευστοποίηση στο τέλος των περιόδων.

Στο πλαίσιο λοιπόν της ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και της επαναφοράς της αίγλης των Εκπτωτικών περιόδων ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, βρίσκεται σε «ανοικτή γραμμή» επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς της κυβέρνησης έχοντας θέσει το συγκεκριμένο ζήτημα, απαιτώντας την άμεση παρέμβαση τους. Αντιθέτως οι συνεχείς εκπτωτικοί περίοδοι επιβάλλουν στις επιχειρήσεις να λειτουργήσουν υπό το καθεστώς ειδικής τιμολογιακής πολιτικής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και τους καταναλωτές.

Παράλληλα αποδεικνύοντας την συμπόρευση επιχειρήσεων και καταναλωτών στο συγκεκριμένο θέμα, ο Πρόεδρος Σταύρος Καφούνης, έχει λάβει και την σύμφωνη γνώμη του ΙΝ.ΚΑ Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα και έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΙΝ.ΚΑ/ΓΟΚΕ στο προσεχές διάστημα, για να αποφασιστούν οι απαραίτητες κοινές δράσεις εμπόρων και καταναλωτών.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ο οποίος συντονίζει προσωπικά σειρά πρωτοβουλιών για το εκσυγχρονισμό της λειτουργίας της αγοράς, μιλώντας στο enikos.gr και στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1,  ανέφερε ότι τώρα είναι η στιγμή να τελειώνουμε με τα αυτονόητα, ώστε να ασχοληθούμε με τα σοβαρά θέματα που θα βοηθήσουν το εμπόριο και την οικονομία να αναπτυχθεί, δημιουργώντας πολλές και καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας.

enikos.gr: https://www.enikos.gr/economy/696487/endiameses-ekptoseis-giati-oi-emporoi-zitoun-tin-katargisi-tous

Πρωινοί Τύποι (ΑΝΤ1) : https://www.youtube.com/watch?v=2nip871mAsk

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.