Η οικονομία τελικά δεν είναι μόνο κλίμα…χρειάζονται και χρήματα!

Οι θετικοί μακροοικονομικοί δείκτες και κάποιες καλές οικονομικές ειδήσεις, δεν αποτυπώνονται στην καθημερινή ζωή και στις τσέπες των πολιτών και κατ’ επέκταση στον τζίρο των καταστημάτων. 

Δυστυχώς για άλλη μία φορά, τα φετινά αποτελέσματα είναι χειρότερα της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, με τον πασχαλινό τζίρο των καταστημάτων να είναι αισθητά χαμηλότερος, κάτι το οποίο ελπίζουμε να αντιστραφεί τουλάχιστον στην τρέχουσα περίοδο των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Η απίστευτη πτώση του τζίρου λιανικής, που σημειώθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2019, την οποία καταγράφαμε  κάθε μήνα και κάποιοι μας κατηγόρησαν για αυτό, επίσημα πλέον επιβεβαιώθηκε και από την ΕΛΣΤΑΤ, σε ποσοστά που αγγίζουν το 3% και για κάποιους κλάδους, όπως αυτόν της ένδυσης και της υπόδησης, να πλησιάζει έως και το 15%.

Οι εμπορικές επιχειρήσεις κατά την πασχαλινή περίοδο, αν και συγκράτησαν τις τιμές αποτυπώνοντας ελαφριά μείωση στο κόστος του πασχαλινού τραπεζιού, βρίσκονται εν μέσω μίας ασφυκτικής κατάστασης, η οποία πρέπει να αναστραφεί το συντομότερο δυνατόν.

Για την κατάσταση στην αγορά, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης δήλωσε:

Πέραν της άμεσης μείωσης κάθε μορφής επιβαρύνσεων που θα αυξήσουν το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, είναι απαραίτητο να ληφθούν πρωτοβουλίες όπως, η ψήφιση των 120 δόσεων που κινδυνεύει να γίνει ανέκδοτο στις πλάτες όλων των πολιτών που θέλουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους και δεν τους το επιτρέπουν,  η επαναλειτουργία του τραπεζικού συστήματος με την χρηματοδότηση του υγιούς τμήματος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και τέλος η δημιουργία ενός φιλοεπενδυτικού περιβάλλοντος, που θα προφυλάσσει τους νοικοκύρηδες και θα επιβραβεύει τους συνεπείς επιχειρηματίες.

Με πυροτεχνήματα, δυστυχώς δεν επιτυγχάνουμε επανεκκίνηση της οικονομίας, αλλά μόνο επιφανειακά αποτελέσματα μπορεί να παραχθούν.

https://www.esathena.gr/el/i-oikonomia-telika-den-einai-mono-klimahreiazontai-kai-hrimata

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.