Κατάργηση ενδιάμεσων εκπτώσεων- υπαίθριο εμπόριο – παρεμπόριο

Συνάντηση στα γραφεία του Γ. Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή, κυρίου Παναγιώτη Σταμπουλίδη, είχαν χθες ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης και ο Γ. Γραμματέας Αθανάσιος Τσαγγάρης.

Προτεραιότητα δόθηκε στην ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η αγορά από το φαινόμενο του κορωνοϊού και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν άμεσα για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας.

Στη συνέχεια, για πολλοστή φορά τέθηκε το θέμα που αποτελεί μεγάλη πρωτοβουλία αποκλειστικά του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, αυτό της κατάργησης του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των καταναλωτών της χώρας, όπως και της δημιουργίας ενός σύγχρονου πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων που θα μειώνει το γραφειοκρατικό κόστος λειτουργίας τους.

Επίσης, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην κατάργηση των “Αγορών Καταναλωτών”, που δημιουργούν αθέμιτο ανταγωνισμό στις υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις όπου δόθηκε η δέσμευση του Γ. Γραμματέα για την άμεση κατάργηση τους.

Τέλος, συμφωνήθηκε κοινή δράση της  Γ. Γραμματείας Εμπορίου με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών, για τη δημιουργία κοινωνικού μηνύματος  κατά της μάστιγας του παρεμπορίου και της ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης για τις επιπτώσεις στην αγορά και στον κοινωνικό ιστό, που επιφέρει η κατανάλωση προϊόντων παρεμπορίου.

Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Πρόεδρος Σταύρος Καφούνης δήλωσε: Οι συνθήκες που αντιμετωπίζει σήμερα ολόκληρος ο κόσμος και κατ’ επέκταση η αγορά λόγω του κορωνοϊού, είναι δραματικές και είναι ανάγκη η πολιτεία να σταθεί στο πλευρό των επιχειρήσεων, ώστε να αποφύγουμε λουκέτα και απώλεια θέσεων εργασίας. Η κατάργηση παρωχημένων θεσμών όπως αυτός των ενδιάμεσων εκπτώσεων,  αποτελεί για μένα θέμα υψίστης σημασίας που θα βοηθήσει τις χειμαζόμενες εμπορικές επιχειρήσεις να βγουν από τη δεκαετή κρίση, αφού πρώτα αντιμετωπίσουμε τις έκτακτες επιπτώσεις από τον κορωνοϊό και δηλώνω ότι δεν θα σταματήσω να διεκδικώ την κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων. Επίσης, παραμάγαζα μπροστά από τα εμπορικά καταστήματα που άντεξαν στην κρίση και σήμερα παλεύουν με ένα δραματικό φαινόμενο, δεν θα γίνουν ανεκτά. Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, όσο και εγώ προσωπικά, θα παλέψουμε και είμαι βέβαιος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.