Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγράμματος «Γέφυρα» από τον Φ. Κουρμούση στο Δ.Σ του Ε.Σ.Α

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προσκάλεσε τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κύριο Φώτη Κουρμούση, να παραστεί στη διαδικτυακή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Σ.Α και να ενημερώσει τους συμμετέχοντες για το «Νέο πρόγραμμα ΓΕΦΥΡΑ».

Ο Ειδικός Γραμματέας παρουσίασε στα μέλη του Δ.Σ του Ε.Σ.Α τις βασικές αρχές λειτουργίας του προγράμματος «Γέφυρα», που αφορά  τη ρύθμιση και την κρατική επιδότηση δανείων 1ης κατοικίας, φυσικών προσώπων πληγέντων οικονομικά από τον κορωνοϊό. Ο κύριος Κουρμούσης αναφέρθηκε στις διαδικασίες εφαρμογής του προγράμματος, στους όρους & προϋποθέσεις υπαγωγής σε αυτό και  επισήμανε τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι επιχειρηματίες. Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, απάντησε σε ερωτήσεις που δέχθηκε απ’ ευθείας από τα μέλη μας καθώς και από εξειδικευμένους επιστημονικούς συνεργάτες του Ε.Σ.Α.

Τα σημαντικότερα σημεία που επισημάνθηκαν, είναι τα εξής:

  •      Το πρόγραμμα αυτό θεσπίστηκε με τον Νόμο 4714/2020 και αφορά στην κρατική επιδότηση των δανείων που βαρύνουν και απειλούν την κύρια κατοικία φυσικών προσώπων πληγέντων οικονομικά από τον κορωνοϊό. Η επιδότηση δύναται να φτάσει έως και 90% της μηνιαίας δόσης του δανείου. Εφόσον ο δανειολήπτης πληρώνει το μερίδιό του στη δόση του δανείου, τότε προστατεύεται η 1η κατοικία του από πλειστηριασμό.
  •       Οι αιτήσεις υποβάλλονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα www.keyd.gov.gr 

έως 30/9/2020 και είναι διαθέσιμες ηλεκτρονικά όλες οι πληροφορίες.

  •       Μπορούν να υποβάλουν αίτηση, όλοι όσοι πληρούν αθροιστικά τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

-να είναι φυσικά πρόσωπα

-να έχουν δάνειο με υποθήκη ή προσημείωση στην 1η κατοικία τους

-να έχουν πληγεί οικονομικά από τον κορωνοϊό

-να πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

  •       Για την υποβολή της αίτησης δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό. Η διαδικασία είναι απλή και διαρκεί μόλις μερικά λεπτά. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην πλατφόρμα και στο:    http://www.keyd.gov.gr/covid19-gefyra-yliko/

Ο Προέδρος του Ε.Σ.Α  Σταύρος Καφούνης τόνισε ότι τέτοιες πρωτοβουλίες κινούνται στη σωστή κατεύθυνση εφ’ όσον επιβραβεύονται και οι συνεπείς δανειολήπτες και επισήμανε ότι για πρώτη φορά ο πληττόμενος επιχειρηματίας δεν καθορίζεται οριζόντια μόνο από τους ΚΑΔ, αλλά και από αντικειμενικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι υπάρχει πτώση τζίρου και μείωση εισοδημάτων. Αυτή η μέθοδος αποτελεί το δικαιότερο κριτήριο επιλεξιμότητας για την ένταξη των επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης και αποτελεί πάγια πρόταση του Ε.Σ.Α από την πρώτη στιγμή της επαναλειτουργίας της αγοράς.

Στη σημερινή δύσκολη συγκύρια, η  μοναδική αποτελεσματική κίνηση που θα καταφέρει να σταθεροποιήσει την οικονομία, να δώσει ανάσα στις επιχειρήσεις και να επιφέρει μικρά αλλά σταθερά βήματα ανάπτυξης και παράλληλη συγκράτηση της ανεργίας, είναι η διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.  Γι’ αυτό και στόχος μας είναι να δημιουργηθεί μία παρόμοια δράση που θα προστατεύει και την επαγγελματική ιδιοκτησία, που για τους περισσότερους μικρομεσαίους αποτελεί το μόνο και απαραίτητο περιουσιακό τους στοιχείο.

Τέλος, ο Ε.Σ.Α αναλαμβάνει να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, διαχέοντας στα μέλη του την απαραίτητη πληροφόρηση για την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος «Γέφυρα» και βλέπει στο πρόσωπο του κυρίου Κουρμούση έναν εξαιρετικό συνεργάτη, που εργάζεται με γνώση και συνέπεια για την αποτελεσματική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.