Οι Έμποροι δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας!

Με αφορμή την επικείμενη ψήφιση της τροπολογίας που αφορά στην προστασία της πρώτης κατοικίας επαγγελματιών που έχουν πάρει επιχειρηματικά δάνεια, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, Σταύρος Καφούνης έστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας & Ανάπτυξης κο Γιάννη Δραγασάκη, τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν για άλλη μια φορά οι χιλιάδες μικρομεσαίοι έμποροι να αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας και να εντάσσονται στη νέα διάταξη με  χειρότερους όρους από όλους τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες.

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως ακολούθως :

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την ευκαιρία της χθεσινής κατάθεσης τροπολογίας στην  Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου της Βουλής των Ελλήνων, που αφορά την προστασία της πρώτης κατοικίας, είμαστε υποχρεωμένοι εκ της θεσμικής μας ιδιότητας να σημειώσουμε ότι για άλλη μια φορά οι Έλληνες πολίτες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες και δυστυχώς οι χιλιάδες μικρομεσαίοι επαγγελματίες που δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης, αποδεικνύεται, ότι υπολείπονται των υπολοίπων πολιτών.

Είναι αδιανόητο να θεσμοθετηθεί χαμηλότερο όριο προστασίας για τους επιχειρηματίες, που υποθήκευσαν την πρώτη τους κατοικία για να λάβουν χρηματοδότηση, με σκοπό να αναπτύξουν ή να διασώσουν τις επιχειρήσεις τους, διατηρώντας παράλληλα ενεργές χιλιάδες θέσεις εργασίας σε όλη την χώρα.

Κύριε Υπουργέ,

ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί απαραίτητο να διαμορφωθούν ίδιες συνθήκες και κανόνες για όλους τους Έλληνες πολίτες. Η οικονομική αλλά ακόμα και η φυσική επιβίωση πολλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών, κρίνεται από τη συγκεκριμένη τροποποίηση που πρόκειται να ψηφιστεί.

Για το λόγο αυτό, παρακαλούμε σήμερα να αποδείξετε εμπράκτως το ενδιαφέρον σας για την χειμαζόμενη τάξη των ελευθέρων επαγγελματιών, καθορίζοντας ίδιους όρους προστασίας της πρώτης κατοικίας, για όλους τους Έλληνες πολίτες.

https://www.esathena.gr/index.php/el/oi-emporoi-den-einai-polites-deyteris-katigorias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.