Οι ρυθμίσεις των οφειλών και προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα συμπληρώσουν τα μέτρα στήριξης για την επιβίωση των επιχειρήσεων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή προς τον  Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κύριο  Ιωάννη Βρούτση στον οποίο ανέφερε την αναγκαιότητα  κατάθεσης αντίστοιχων  ρυθμίσεων που θα αφορούν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία με αυτές που εξήγγειλε χθες ο Υπουργός Οικονομικών. Μόνο τότε θα δοθεί πραγματική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκύρηδες που επιχειρούν υπό καθεστώς ασφυξίας.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η χθεσινή εξαγγελία του Υπουργού Οικονομικών κου Χρ. Σταϊκούρα για νομοθέτηση νέων ευνοϊκών ρυθμίσεων οφειλών προς την Εφορία, τακτοποιεί έγκαιρα ένα τεράστιο πρόβλημα που πνίγει σχεδόν το σύνολο των επιχειρήσεων  το τελευταίο χρονικό διάστημα.  

Εάν στο ίδιο νομοσχέδιο, μετά από δική σας απόφαση κατατεθούν και αντίστοιχες ρυθμίσεις που θα αφορούν οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τότε θα δοθεί πραγματική ανάσα σε χιλιάδες νοικοκύρηδες που επιχειρούν υπό καθεστώς ασφυξίας.  

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ, η ευαισθησία και το πνεύμα συνεργασίας που έχετε επιδείξει έως σήμερα καθιστά σχεδόν βέβαιη τη θετική σας ανταπόκριση στο δίκαιο αίτημα μας, γιατί από μόνες τους οι ρυθμίσεις των φορολογικών οφειλών, δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την επιβίωση των επιχειρήσεων στις έκτακτες συνθήκες που βιώνουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.