Ο Ε.Σ.Α για τα εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων κι εργαζομένων

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων που ανακοινώθηκαν σήμερα  από την κυβέρνηση, με στόχο αφενός τη διατήρηση ζωντανών των επιχειρήσεων κι αφετέρου την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Τα μέτρα συμπεριλαμβάνουν αιτήματα  του εμπορικού κόσμου που ο Ε.Σ.Α διεκδίκησε, όπως την αναστολή πληρωμής φόρων και εισφορών, την κάλυψη του ασφαλιστικού και εν μέρει μισθολογικού κόστους των εργαζομένων, τη θεσμοθέτηση της μείωσης της πληρωμής των ενοικίων, κάτι που αποτελεί κομβικό σημείο για την επιβίωση των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς και μέτρα που αφορούν στη ρευστότητα των μικρομεσαίων.

Εκκρεμεί η εξεύρεση λύσης, πιθανόν μέσω μιας ειδικής χρηματοδότησης με όρους κρίσης, για τη διαχείριση του θέματος των επιταγών και του ιδιωτικού χρέους μεταξύ των φορέων της αγοράς.

Παραμένουμε σε αναμονή της περαιτέρω εξειδίκευσης των μέτρων ανά υπουργείο, καθώς  και όλων των επιμέρους θεμάτων που προκύπτουν και χρήζουν διευκρινίσεων ή ακόμα και συμπληρώσεων.

Η ένταξη στα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων που δεν έκλεισαν, αλλά δεν έχουν πλέον αντικείμενο εργασίας και βλέπουν  τεράστια πτώση στους τζίρους τους είναι απολύτως απαραίτητη.

Την επόμενη ημέρα της κρίσης θα πρέπει να είμαστε όλοι παρόντες. Το δε πραγματικό  αποτέλεσμα των μέτρων για την ανόρθωση της οικονομίας θα φανεί από τη στήριξη και τη χρηματοδότηση που θα προβλεφθεί για την επανεκκίνηση των αυτοαποσχολούμενων και των πολύ μικρών & μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, Σταύρος Καφούνης με αφορμή τα μέτρα προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα πρώτος στόχος είναι η αντιμετώπιση της πανδημίας και η όσο το δυνατόν μικρότερη απώλεια συνανθρώπων μας. Επειδή όλοι αισιοδοξούμε ότι αυτό θα περάσει, είναι απαραίτητο στη μετά κρίση εποχή να είναι ισχυρές οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας. Ως εκ τούτου, τα εξαγγελθέντα μέτρα οφείλουν να δίνουν μια ανάσα στις χειμαζόμενες επιχειρήσεις. Είναι όμως σημαντικό να εξασφαλίσουμε ότι όλα τα μέτρα τόνωσης της οικονομίας θα επιτύχουμε να φθάσουν και σε όλες τις πολύ μικρές επιχειρήσεις,  οι οποίες θα είναι και αυτές που θα πρέπει για ακόμη μία φορά να δουλέψουν και να σύρουν το άρμα της οικονομίας προς την ανάπτυξη.

Το ελληνικό εμπόριο επιβιώνει και πρωτοστατεί σε όλες τις δύσκολες στιγμές της χώρας. Το ίδιο πρέπει και θα κάνει και τώρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.