Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου του κέντρου της Αθήνας, ο Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου κ. Αθανάσιος Τσαγγάρης και ο Αντιδήμαρχος Απορριμμάτων & Καθαριότητας κ.  Γεώργιος Μπρούλιας, συνάντησαν τη Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού κα. Μαρία Ανδρεαδάκη – Βλαζάκη.

Στόχος της συνάντησης, ήταν να αντιμετωπιστεί το εκτεταμένο πρόβλημα των μη εικαστικών graffiti και tags, επί κτιρίων ιδιοκτησίας και χρήσης του Υπουργείου Πολιτισμού, που βρίσκονται στην ευαίσθητη τουριστική περιοχή της Πλάκας και αμαυρώνουν την εικόνα της πόλης.

Ο Γεν. Γραμματέας του Ε.Σ.Α ανέπτυξε τις πρόσφατες πρωτοβουλίες του Συλλόγου, με σκοπό την ανάταξη του εμπορικού και τουριστικού κέντρου της Αθήνας και μαζί με τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Μπρούλια ανέφεραν τη συνεργασία του Εμπορικού Συλλόγου και του Δ. Αθηναίων, σε δράσεις καθαρισμού και τελικής επίστρωσης με αντί – graffiti υλικό, που έχουν συντελεστεί στο εμπορικό τμήμα της πόλης.

Ευελπιστούμε να αποδειχθεί καθοριστική η συμβολή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, στην έναρξη της συνεργασίας του Δ. Αθηναίων και του Υπουργείου Πολιτισμού, με πρώτο άμεσο στόχο την αποκατάσταση της όψης δύο διατηρητέων κτηρίων του Υπουργείου Πολιτισμού στην Πλάκα και σύντομα να αποκατασταθούν από τα μη εικαστικά graffiti & tags όλα τα κτίρια του Υπ. Πολιτισμού στην Πλάκα και όλα τα άλλα δημόσια κτίρια της περιοχής.

Πηγή