Το Ελληνικό Εμπόριο θα στηρίξει την οικονομία

Με αφορμή τις δηλώσεις της κυβέρνησης για τη σύνταξη ενός ειδικού πακέτου στήριξης που θα ανατάξει σημαντικούς τομείς του οικονομικού γίγνεσθαι, όπως ο τουρισμός, η ενέργεια και η ναυτιλία, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών παρεμβαίνει, τοποθετώντας προφανώς στο συγκεκριμένο πλάνο και το εμπόριο.

Το ελληνικό εμπόριο αποτελείται στην πλειοψηφία του από πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις που είναι ο μεγαλύτερος εργοδότης της χώρας. Τις έχουμε συνεπώς ανάγκη ώστε οι σχεδιαζόμενες οικονομικές ενισχύσεις να διαχυθούν στη μεγάλη πλειοψηφία των παραγωγικών μονάδων, συμπεριλαμβανομένων και των χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων που θα δουν τα εισοδήματά τους να απειλούνται.

Την επόμενη ημέρα της υγειονομικής κρίσης, όπου κρίσιμοι στυλοβάτες της Ελληνικής οικονομίας όπως ο τουρισμός είναι αναμενόμενο να υποφέρουν λόγω της μεγάλης εξάρτησης τους από εξωγενείς παράγοντες, γίνεται επιτακτική η ανάγκη στοχευμένης στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων, με στόχο την άμεση επανεκκίνηση της αγοράς. Για να το πετύχουμε πρέπει να εφαρμόσουμε πολιτικές  χωρίς εξαιρέσεις και αποκλεισμούς. Τα προνομιακά χρηματοδοτικά εργαλεία να φτάσουν και να στηρίξουν όχι μόνο μεγάλους και οργανωμένους οργανισμούς, αλλά τους «νοικοκύρηδες» και τους εργαζομένους τους, που επιβίωσαν στη δεκαετή κρίση. Όλους αυτούς δηλαδή που κινούν την εγχώρια κατανάλωση και αποτελούν τον σημαντικότερο παράγοντα της αγοράς, που με την σειρά τους θα αναζωογονήσουν τον εσωτερικό τουρισμό ώστε να κρατηθούν ζωντανές και οι τουριστικές μονάδες, που θα τις χρειαστούμε όταν επανακάμψει ο εισερχόμενος τουρισμός. Το κυριότερο όμως είναι να δημιουργηθούν οι ικανές συνθήκες ώστε όλα τα χρέη, τα οποία ας μην ξεχνάμε ότι τα μεταφέραμε για το φθινόπωρο, να μπορέσουν να αποπληρωθούν.

Ο  Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών είναι πρόθυμος να συμμετέχει σε αυτόν το δημόσιο διάλογο συνεισφέροντας με τεκμηριωμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις, όπως έκανε για καίρια ζητήματα όπως των μεταχρονολογημένων επιταγών, της μείωσης των ενοικίων, της ελάφρυνσης του μισθολογικού κόστους και πολλών άλλων θεμάτων, που με την υιοθέτηση τους από την κυβέρνηση δόθηκε ανάσα σε εκατοντάδες χιλιάδες παραγωγικούς συμπολίτες μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.