Το στοίχημα της καθαριότητας θα το κερδίσουμε ή θα το χάσουμε όλοι μαζί!

Η Αθήνα μπορεί και πρέπει να γίνει μια πραγματικά καθαρή πόλη. Και επειδή Αθήνα δεν είναι μόνον το τουριστικό κέντρο ή τα σημεία που πέφτουν τα περισσότερα φώτα, είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι η προσπάθεια πρέπει να φτάσει σε κάθε γωνιά της και να μην εξαντλείται μόνον στα πεζοδρόμια ή στους κάδους αποκομιδής.

Για να καταλάβουμε καλύτερα την αξία που έχει να ζούμε σε μια καθαρή πόλη είναι καλό να μπορέσουμε να την περπατήσουμε δίπλα σε έναν επισκέπτη που έρχεται από μια οργανωμένη δυτικο-ευρωπαϊκή πόλη. Αν ακούσουμε χωρίς προκατάληψη τα σχόλιά του, θα συνειδητοποιήσουμε ότι η καθαριότητα αφορά ακόμη και τους λερωμένους τοίχους, τα graffiti που έχουν κατακλύσει κάθε σημείο της και συμβάλλουν στη δημιουργία της εικόνας μιας εγκαταλελειμμένης πόλης.

Είναι μια σύνθετη διαδικασία και απαιτεί απαραίτητα τη συνεργασία όλων μας. Τη συνεργασία επιχειρηματιών, κατοίκων, επισκεπτών ώστε να συνεννοηθούμε για την ώρα που πρέπει ο καθένας να βγάλει τα απορρίμματά του, να φροντίσει το χώρο έξω από την ιδιοκτησία του όπως φροντίζει το σπίτι του ή το κατάστημά του, αλλά και να σεβαστεί το δημόσιο χώρο. Δεν αρκεί να μην πετάξουμε εμείς κάτι εκτός του κάδου αλλά και να μην επιτρέψουμε στον διπλανό μας να το κάνει. Πρέπει όμως και ο δήμος να κάνει σοβαρά τη δουλειά του! Να τοποθετήσει κάδους και καλαθάκια παντού, να τηρεί συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκομιδής, να ενημερώνει καθημερινά τους πολίτες αλλά και να τους εκπαιδεύει, να τους οργανώνει και να τους παρακινεί να ανακυκλώνουν. Η ανακύκλωση είναι συνδεδεμένη με το μέλλον των παιδιών μας. Το στοίχημα είναι εδώ και δυστυχώς ή θα το χάσουμε ή θα το κερδίσουμε όλοι μαζί.

Πηγή : https://www.athensvoice.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.