Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Ιουλίου στην πλατεία Μοναστηρακίου η ανοικτή εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, με την υποστήριξη του ΟΠΑΝΔΑ του Δ. Αθηναίων.  Η εκδήλωση έφερε την «ΟΠΕΡΑ στην αγορά της Αθήνας» και είχε ως κεντρικό μήνυμα  «STOP στην εγκληματικότητα στην πρωτεύουσα του πολιτισμού της Ευρώπης».

Στον ολιγόλεπτο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, κος Σταύρος Καφούνης, πρώτα απευθύνθηκε στο πλήθος των τουριστών, τους καλωσόρισε στην Αθήνα και τους προέτρεψε να μεταφέρουν τις θετικές εμπειρίες τους από την παραμονή τους στην πόλη, στέλνοντάς στους φίλους τους  και εικόνες  από την συγκεκριμένη πολιτιστική εκδήλωση.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, για την βελτίωση των θεμάτων ασφαλείας στο εμπορικό κέντρο και τις γειτονιές της πρωτεύουσας και επικεντρώθηκε στην ανάγκη αποτελεσματικής συνεργασίας των φορέων της πολιτείας, των επαγγελματικών ενώσεων και των κατοίκων όλων των περιοχών της πόλης. 

Ήδη τα πρώτα αποτελέσματα αυτής της συντονισμένης προσπάθειας έγιναν ορατά, κατόπιν της εμπεριστατωμένης πρότασης του συλλόγου μας στον Γ. Γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης και την έκδοση  εισαγγελικής παραγγελίας, που ορίζει ότι σε κάθε περίπτωση σύλληψης θα πρέπει το ποινικό μητρώο να εξετάζεται αυτεπαγγέλτως από τους εισαγγελείς και αν υπάρχουν προηγούμενες συλλήψεις, το πλημμέλημα να μετατρέπεται σε κακούργημα. Ακολούθησε η πρόσφατη σύλληψη πολυμελούς σπείρας πορτοφολάδων που δρούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Τα αποτελέσματα της συνεργασίας, έδειξαν ότι η Αστυνομία και γνωρίζει και μπορεί να δράσει αποτελεσματικά, αρκεί όλοι μαζί να υποστηρίξουμε αυτή την προσπάθεια.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έδωσε τον συμβολικό χαρακτήρα «της δύναμης του πολιτισμού στη μάχη κατά της παραβατικότητας» και η επιλογή της Χορωδίας του Δ.Αθηναίων, σε συνδυασμό με τους εξαίρετους λυρικούς καλλιτέχνες κ.Δ. Πακσόγλου,  κα.Δ. Σκαρλάτου, κα.Μ. Κατριβέση και του πιανίστα  κ.Β.Χατζηκουμπάρογλου, πρόσφεραν στο κοινό ένα ποιοτικό πρόγραμμα υψηλού επιπέδου.

Πηγή