80 πορείες και συγκεντρώσεις τον Μάιο και 53 από την αρχή του Ιουνίου. Φτάνει!

Με ογδόντα (80) πορείες και συγκεντρώσεις τον Μάιο που επαναλειτούργησε η αγορά και πενήντα τρεις (53) από την αρχή του Ιουνίου έως σήμερα, με μέσο όρο κλειστό το κέντρο της Αθήνας περίπου 3 φορές ανά εργάσιμη ημέρα, δημιουργούνται καθημερινά  συνθήκες ασφυξίας και αδυναμίας λειτουργίας της πόλης και της αγοράς.

Οι  μικρομεσαίοι επαγγελματίες και έμποροι του κέντρου μετά από μια δεκαετή οικονομική κρίση που κατάφεραν να κρατήσουν τα καταστήματα και τις δουλειές τους  ανοικτές και να προσφέρουν εργασία σε χιλιάδες εργαζομένους, αγωνιούν τώρα για την επιβίωση των επιχειρήσεων τους.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, επαναφέρει το επίκαιρο αίτημα επίλυσης του θέματος των πορειών, που είχε θίξει με επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος και όλους τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων στις 19/12/2019, ζητώντας τη θεσμοθέτηση κανόνων που θα επιτρέπουν στην πόλη να λειτουργεί.

Πρέπει ξεκάθαρα να δηλωθεί  ότι στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση ο περιορισμός του δημοκρατικού  δικαιώματος της διαμαρτυρίας και της διεκδίκησης των αιτημάτων του οποιουδήποτε πολίτη, ειδικά από εμάς, έναν διεκδικητικό και μαχητικό φορέα. 

Με αφορμή την σημερινή εικόνα της πόλης, που παρέλυσε με τρεις συγκεντρώσεις, ζητούμε από την Κυβέρνησή την επίσπευση της  θεσμοθέτησης κανόνων που θα επιτρέπουν σε κάθε ομάδα τη δημοκρατική διεκδίκηση των αιτημάτων της, καταλαμβάνοντας όμως αναλογικά με τον όγκο της δημόσιο χώρο, δηλαδή το πεζοδρόμιο για μικρές ομάδες, μία λωρίδα του δρόμου για μεγαλύτερες και όλο τον δρόμο μόνο για μαζικές διεκδικήσεις.

Είναι βέβαιο ότι ο αλληλοσεβασμός και η κατανόηση των προβλημάτων ενός εκάστου θα βοηθήσουν στη δημιουργία κλίματος συνεργασίας, υποστήριξης και αλληλοβοήθειας και πιστεύουμε ότι οι πολίτες είναι έτοιμοι να δεχθούν μια τέτοια πρωτοβουλία,  ενώ η επιχειρηματική κοινότητα την απαιτεί, γιατί πλέον αφορά άμεσα την επιβίωση της.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.